​—世界上超受欢迎的游戏显卡 Radeon™ RX Vega,会同 Radeon™ Packs 套装,为您提供卓越 PC 游戏体验所需的一切—

加利福尼亚洛杉矶SIGGRAPH 2017

AMD(纳斯达克:AMD)今天正式推出了Radeon RX Vega系列GPU,成为领先、令人兴奋PC游戏平台的基石。 Radeon RX Vega显卡采用领先的前瞻性技术,标志着AMD回归了热爱的游戏领域,延续了公司技术民主化战略,使更多游戏玩家获得了前所未有的机会。

Radeon RX Vega有三个版本:Radeon RX Vega 64液冷版,配有64个计算单元1 ,成为AMD有史以来2性能最强大的Radeon显卡;Radeon RX Vega 64风冷版和Radeon RX Vega 56,起价仅为399美元。

在某些地区AMD及其业界合作伙伴正在为Radeon RX Vega购买者限时提供超值Radeon Pack套装,包括为特定锐龙®多线程处理器和主板组合提供深度折扣,以及精选的Radeon™FreeSync三星显示器,还有两款非凡的AAA级游戏大作 – 这种有史以来超大规模的行业合作,为卓越PC游戏体验提供所有必须的组件。

AMD高级副总裁兼Radeon技术事业部首席架构师Raja Koduri表示: "高分辨率和每秒60帧平滑无卡顿的画面定义了发烧级游戏体验,今天只有大约60万玩家能够享受这种体验。但是目前有超过400万玩家渴望以平实价格,享受同样的发烧级游戏体验,借助Radeon RX Vega显卡,我们正在努力满足他们需求3。Radeon RX Vega显卡,一台画面出色的FreeSync显示器和高性能锐龙® CPU+主板是游戏玩家享受卓越游戏体验所需的一切,在Radeon Packs套装当中,我们以极其超值的价格提供了上述三大件。 "Vega"架构中突破性的新功能,包括高带宽缓存控制器,快速打包算法,下一代计算单元和精简几何引擎,将确保玩家投资物超所值,因为未来数周数月内,不少新游戏将充分利用这些新功能。"

Radeon RX Vega: 世界上领先的消费级显卡

Radeon RX Vega显卡采用"Vega"GPU架构,直接响应当今游戏复杂性和视觉需求。为了满足这些需求,"Vega"GPU架构将先前保留给高端图形产品的先驱图形技术带给世界各地发烧级玩家,这些卓越的前沿技术包括快速打包算法,高带宽缓存控制器,全新几何和像素引擎等等,它们将DirectX®12和Vulkan®游戏性能推向极限,同时为开发人员提供更多灵活性,在今天和明天的游戏当中设计最复杂和美丽的虚拟世界。

• 构建更好的发烧级游戏 - Radeon RX Vega代表领先的GPU架构,专为发烧级游戏设计,它具有下一代计算单元,可在每个时钟周期内本机处理多种数据类型操作,并支持可变数据类型,从而实现跨工作负载的多功能体系结构,它内建增强型几何引擎,处理复杂几何体时可以提供难以置信的效率,和前几代Radeon GPU架构相比,每时钟周期吞吐量提升超过200%。Radeon RX Vega内建优化的像素引擎,通过"提取一次,着色一次"方法提高性能,还内建了世界上领先的GPU内存架构,包括由8GB先进HBM2内存构建的高带宽缓存,与上一代HBM技术相比,每针引脚倍增,并且让GDDR5内存带宽提升超过60%。这些进步结合在一起,让Radeon RX Vega可提供惊人计算能力:即使是在最苛刻的游戏和VR应用当中,峰值性能也能达到13.7 TFLOPS。
  • 卓越的优质设计 - Radeon RX Vega游戏显卡采用精益求精的设计,搭配优质造型。其中,部分型号配有缎面拉丝铝合金外罩,阳极氧化铝背板,可定制的GPU负载指示灯和标志性LED照明,以及双vBIOS控制。风冷版本具有最新的等温蒸气室,可实现更大散热性能,而液冷版本则具有下一代冷却设计,结合了高效泵,零弯曲半径管道和Nidec Gentle Typhoon风扇,可安静运行。
  • 领先的显示技术 - PC玩家期望可变刷新率成为显示器的标准功能,而无需支付额外"功能税"。 Radeon RX Vega显卡支持Radeon™ FreeSync技术,让PC游戏真正飞跃,实现平滑,充满活力的HDR游戏4,10位显示支持和低帧速补偿。目前有超过200款FreeSync显示器。 Radeon RX Vega显卡支持HDMI® 4K60和DisplayPort™1.45,实现高分辨率和高刷新显示,为用户提供Radeon™FreeSync高刷新率,超高清,超宽带和单线5K分辨率的体验。
  • Radeon™软件提供出色的功能和控制 - Radeon 软件不断改进,与Radeon RX Vega显卡复杂硬件相得益彰,能够实现卓越性能,特性和稳定性,以确保卓越的开箱即用体验。Radeon软件上周推出的全新功能也有利于Radeon RX Vega用户。Radeon™ WattMan现在可以进行内存降频,以获得更多引擎余量;提供功耗状态精细控制,以提高性能或节能;提供自动超频和自动节电功能,使WattMan能够根据用户喜好6自动调整GPU功耗状态。Radeon™ ReLive当中的最佳捕获,串流和共享软件也获得改进,具有更高的100 mbps比特率录制选项,改进相机透明度,可提高HUD可视性,通知准确性,并且提升音频控制。而用于VR视频播放的AMD LiquidVR™ 360插件,是用于HEVC 4K x 4K VR视频播放7的首款GPU加速端到端解决方案。该插件专为360立体视频而设计,支持Ambisonic音频,并由GPU加速,帧速率提升65%8,无丢帧9,并可在播放过程中将功耗降低15%10

Radeon Packs: 发烧套装助您获得卓越游戏体验

资深玩家知道,一个伟大的PC游戏体验不仅仅是图形,为了实现高分辨率和每秒60帧平滑体验,有两个必备元素:美观的自适应刷新显示器,带来平滑无卡顿的游戏,高度沉浸体验和多线程处理器,在支持下一代组件的主板上提供惊人性能。Radeon Packs套装以Radeon RX Vega显卡为核心,旨在将所有这些技术放在玩家指尖上,使他们能够以更高的成本效益进行升级,而不是单独购买每个组件。Radeon Packs套装让他们在超过100款流行游戏11当中实现60+fps 4K平滑游戏。

Radeon Packs套装包括34英寸三星CF791曲面超宽FreeSync显示器的200美元折扣,以及锐龙®7 1800X处理器和X370主板组合的100美元折扣 ,这套硬件组合可以为玩家节省300美元。在Radeon Packs套装当中,Radeon RX Vega显卡提供三种选项:

• Radeon 红色套装– 包括 Radeon RX Vega 56风冷显卡,建议零售价格499美元。
  • Radeon 黑色套装–包括 Radeon RX Vega 64风冷显卡,建议零售价格599美元。
  • Radeon 水冷套装 –包括 Radeon RX Vega 64液冷显卡,这款性能领先的Radeon RX Vega显卡建议零售价格699美元。

随着Radeon RX Vega显卡,三星Radeon FreeSync显示器的折扣和锐龙® 处理器+主板的折扣,每个Radeon Pack还在特定地区免费提供两款备受期待的游戏:Wolfenstein® II: The New Colossus™Prey®,这两款游戏价值120美元。12

对于已经拥有理想硬件配置,只想购买强悍Radeon RX Vega显卡的玩家,AMD向他们提供零售版Radeon RX Vega 56,这是全球400美元以下性能更强悍的显卡,AMD也向他们提供零售版Radeon RX Vega 64风冷显卡,建议零售价格为499美元。

Radeon Packs套装和Radeon RX Vega显卡预计将于8月14日起开始销售。有关购买地点的更多信息,请访问http://radeon.com/RXVega

Supporting Resources

尾注

​AMD, the AMD logo, Ryzen and Radeon are trademarks of Advanced Micro Devices, Inc.

1. Discrete AMD Radeon™ and FirePro™ GPUs based on the Graphics Core Next architecture consist of multiple discrete execution engines known as a Compute Unit (“CU”). Each CU contains 64 shaders (“Stream Processors”) working together.  GD-78
  2. Radeon RX Vega 64 Liquid Cooled has 13.7 TeraFLOPS of performance while the previous most powerful Radeon graphics card was the Radeon R9 Fury X at 8.6 TeraFLOPS.
  3. Based on internal AMD market estimates.
  4. HDR content requires that the system be configured with a fully HDR-ready content chain, including: graphics card, monitor/TV, graphics driver and application. Video content must be graded in HDR and viewed with an HDR-ready player. Windowed mode content requires operating system support. GD-96
  5. As of June 2017. Product is based on the DisplayPort 1.4 Specification published February 23, 2016, and has passed VESA’s compliance testing process (excluding HDR) in June 2017. GD-123
  6. Overclocking AMD processors, including without limitation, altering clock frequencies / multipliers or memory timing / voltage,  to operate beyond their stock specifications will void any applicable AMD product warranty, even when such overclocking is enabled via AMD hardware and/or software.  This may also void warranties offered by the system manufacturer or retailer.  Users assume all risks and liabilities that may arise out of overclocking AMD processors, including, without limitation, failure of or damage to hardware, reduced system performance and/or data loss, corruption or vulnerability.  GD-106
  7. AMD LiquidVR available on Radeon VR Ready Premium Products, which are select Radeon GPUs that meet or exceed the Oculus Rift or HTC Vive recommended specifications for video cards/GPUs. Other hardware (including CPU) and system requirements recommended by Oculus Rift or HTC Vive should also be met in order to operate the applicable HMDs as intended. As VR technology, HMDs and other VR hardware and software evolve and/or become available, these criteria may change without notice. PC/System manufacturers may vary configurations, yielding different VR results/performance. Check with your PC or system manufacturer to confirm VR capabilities. GD-102
  8. Testing done by AMD Performance Labs as of July 17, 2017 using Intel i7 5960X CPU (3.0 GHz), 16GB DDR4-2666 Mhz MHz memory with Radeon™ Software Crimson ReLive Edition 17.7.2 and Windows 10 (64bit). PC manufacturers may vary configurations yielding different results. When running the game Alien: Covenant In Utero at 3840x3840 (4K by 4K), the Radeon™ RX 580 (8GB) system with AMD LiquidVR™ 360 SDK ON saw an average of 90 frames per second and the system with AMD LiquidVR™ 360 SDK OFF saw an average of 54.5 frames per second. This results in a 65% increase in frames per second with AMD LiquidVR™ 360 SDK ON. All times an average of 3 test runs. Results are estimates and may vary. Performance may vary based on use of latest drivers. RS-166
  9. Testing done by AMD Performance Labs as of July 17, 2017 using Intel i7 5960X CPU (3.0 GHz), 16GB DDR4-2666 Mhz MHz memory with Radeon™ Software Crimson ReLive Edition 17.7.2 and Windows 10 (64bit). PC manufacturers may vary configurations yielding different results. When running the game Alien: Covenant In Utero at 3840x3840 (4K by 4K), the Radeon™ RX 580 (8GB) system with AMD LiquidVR™ 360 SDK ON saw an average of 0 frames dropped and the system with AMD LiquidVR™ 360 SDK OFF saw an average of 179 frames dropped. All times an average of 3 test runs. Results are estimates and may vary. Performance may vary based on use of latest drivers. RS-166
  10. Testing done by AMD Performance Labs as of July 15, 2017 using an Intel i7 5960X CPU (3.0 GHz), 16GB DDR4-2666 with Radeon™ Software Crimson ReLive Edition 17.7.2 Mhz and Windows 10 (64bit). PC manufacturers may vary configurations yielding different results. When running the game Alien: Covenant In Utero at 3840x3840 (4K by 4K), the Radeon™ RX 580 (8GB) system with AMD LiquidVR™ 360 SDK ON saw an average of 153W and the system with AMD LiquidVR™ 360 SDK OFF saw an average of 179W. This results in an 15% decrease in power consumption with AMD LiquidVR™ 360 SDK. All times an average of 3 test runs. Results are estimates and may vary. Performance may vary based on use of latest drivers. RS-163
  11. Testing by AMD performance labs, July 10, 2017 on a test system using an Intel Core i7 7700K, 16GB DDR4, Radeon RX Vega 64 air cooled, driver 17.30-170711n. PC manufacturers may vary configurations yielding different results. A wide array (including AAA, Indie, e-sports games) of over 100 games were tested at 3840x2160 resolution at different settings & APIs to average over 60fps. All testing was an average of three test runs. Results may vary based on driver version used. VG-19
  12. Games and availability may differ by region. Please check your local etail outlet for more details.